Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun 8, 2008

Candat Sotong di Trengganu sambil makang ikang

Ist time aku p Trengganu utk candat sotong...mula 24hb Mei & balik Penang 26hb....fuh! letih yo. Alhamdulillah,kami selamat p & balik...walaupun aku kena gout masa balik; tapi aku gagahi (walau isteriku leh bawa tp..kesian pompuan,bg can rehat & jd partner sembang spy aku tak ngantuk) bawa keta jg sb anakku dah balik awal sb kja.

Kami bertolak dgn 2 keta dr TG j0800,anakku bawa 2j kut utk bg aku rehat...kroih2.. Sesampai di Marang,tempat kami tidor..><>1jam, kami"pung" berlabuhlah di tengah laut. Alhamdulillah laut tenang, xbergelora...risau gak sb kami tak dibekalkan dgn life jacket @ buoyancy aid (BA). Doa tak berhenti la...sebelum tu pun aku solat hajat di rumah rehat; meyakini pemeliharaan Allah SWT. Masing2 mula membaling & melepaskan candat ke dasar laut...dgn seribu harapan, sejuta tanda tanya..."camner bila kena makan umpan"; "bagaimana rupa sotong yg dicndat?", "dia tarik kuat,mcm ikan ka?" & mcm2 persoalan l…